menu

wat is er in de wijk?

scholen, winkels

Een wijk met karakter

Spangen is een wijk met karakter. Deze moderne stadswijk kent een bijzondere geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Dit stukje Rotterdam is in opkomst en trekt steeds meer nieuwe, jonge bewoners. Zij kiezen voor Spangen vanwege de vele scholen en voorzieningen, aantrekkelijke woonprojecten en ideale ligging.

Thuis in de Staringbuurt

In het oostelijk deel van Spangen vind je de Staringbuurt. Een buurt waar het veilig en modern wonen is. Kinderen kunnen in hun eigen buurt naar school en ook aan sport en spelen is gedacht. De omgeving wordt steeds mooier en groener. Je voelt je er al snel thuis.

Voor de kleintjes

De Staringbuurt krijgt een nieuw plein met volop speelplek voor de allerkleinsten. Ook voor een dagje uit met kinderen hoef je het niet ver te zoeken. In diergaarde Blijdorp ben je zo! En met een abonnement kun je zo vaak gaan als je maar wilt. Een bezoek aan stadion van Sparta geeft plezier voor het hele gezin. Samen uit volle borst meezingen met SP-AR-TA en daarna lopend naar huis.

1 km winkelplezier

Op loopafstand van de woningen in Plan A vind je 1 kilometer aan winkelplezier. De bigshops zijn elke dag van de week open en dankzij de grote parkeergarage kun je makkelijk parkeren. Voor nog meer winkelaanbod ben je met de fiets, metro of tram binnen een kwartier in het hart van de stad.

Het Dakpark

Op de winkelpromenade is dankzij een bewonersinitiatief een dakpark aangelegd. Op 9 meter hoogte heb je prachtig uitzicht over de haven. Geniet van een barbecue bij zonsondergang terwijl de kinderen zich vermaken in de natuurspeeltuin of op de watertrap.

Parkeren

Om het kindvriendelijke karakter van de Staringbuurt te behouden is met gemeente Rotterdam afgesproken zo min mogelijk parkeerruimte op straat te maken. Bewoners van Plan A kunnen parkeren in de parkeergarage van Schieoevers of op het binnenterrein (fase 2).

Bereikbaarheid

Metrohalte Marconiplein en diverse tramhaltes bevinden zich op loopafstand. De ring Rotterdam richting A20, A4 en A13 ligt op enkele minuten rijden.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief