menu

Wonen in Spangen

Plan A

Waarom Plan A? Bekijk het plan van bovenaf en je ziet hier door je wimperharen de A verschijnen. Plan B is geen optie, kies voor Plan A!

Met Plan A wordt iets bijzonders gebouwd! En hoe! Tussen de Vosmaerstraat, Multatulistraat en Nicolaas Beetsstraat verrijzen 80 ruime vrije sector huur eengezinswoningen. De afgelopen jaren is er veel veranderd in de Staringbuurt. Dit prachtige stuk nieuwbouw woningen vormt de kers op de taart van dit mooie stuk Spangen. De twee architecten FARO architecten en Venster Architekten hebben de woningen ontworpen in dezelfde stijl die de Vosmaerstraat en Nicolaas Beetsstraat al zo prachtig kleuren. De oranje en geel kleurende bakstenen komen terug in de verschillende fraaie ontwerpen.  

Woningtypen

Plan A bestaat uit twee bouwfases. In fase 1 worden 30 vrije sector huurwoningen opgeleverd, in fase 2 worden 50 vrije sector huurwoningen opgeleverd. Na oplevering zijn er twee gesloten bouwblokken ontstaan met een groen en kindvriendelijk binnenterrein. Het Staringplein wordt bovendien opnieuw ingericht waarbij leefruimte en wateropslag van regenwater een centrale rol gaan spelen.

Plan A kenmerkt zich door een divers aantal woningtypen. In de eerste fase worden de eerste 30 woningen opgeleverd die grenzen aan de Vosmaerstraat, Nicolaas Beetsstraat en het Staringplein. Beukmaten van 4,80m en 5,10m wisselen elkaar af. De oppervlakte varieert van 137m² GBO tot zelfs een zeer riante woning aan het Staringplein van 193m² GBO! De woningen aan de Vosmaerstraat sluiten prachtig aan bij de woningen die Woonstad Rotterdam in 2016 opleverde en laten zich kenmerken door de speelse ramen en de dakkapellen. De woningen aan de Nicolaas Beetsstraat worden gebouwd tegen de reeds bestaande woningen aan. Uiteraard in hetzelfde karakter.

De woningen in fase 2 omvatten 50 huurwoningen die grenzen aan de Multatulistraat, de Nicolaas Beetsstraat en het Staringplein. Vrijwel alle woningen hebben hier een beukmaat van 4,80 m. en variëren in oppervlakte van 120 m² tot maar liefst 188m²!

Modernste technieken

De woningen beschikken over de modernste technieken die zeer energiezuinig zijn. Het project loopt voorop met de meest moderne en meest energiezuinige systemen!

Zo zijn alle woningen gasloos, worden ze verwarmd door een warmtepomp, ventilatie is geregeld met een warmte-terugwin-systeem, zijn de ramen op de begane grond gemaakt van triple glas, staan er zonnepanelen op elk dak en zijn de daken van de aanwezige schuren groen. Helemaal van deze tijd dus én zelfs al op de tijd vooruit!

Naast al deze moderne technieken zijn ook de keukens en de badkamers helemaal in de stijl van nu. Sommige woningtypes worden zelfs opgeleverd met een zwart stalen kozijn tussen uw entreehal en de woonkamer met open keuken! Dit zorgt voor een stoere en moderne uitstraling en geeft tevens veel lichtinval in de keuken en woonkamer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief